Vissza

Új év, új utakon

2024. 01. 01.

Régi álom vált valóra Bátonyterenyén, amikor december 22-én ünnepélyes keretek között átadták a 23. számú főút Bátonyterenye-Kisterenye új nyomvonalú, a 21. számú főútba csatlakozó elkerülő szakaszát, valamint az észak-dél irányú, Nagybátonyt és Kisterenyét összekötő utat is. A 2,3 kilométer hosszú elkerülő 2x1 sávos, másodrendű főútként épült új nyomvonalon, három körforgalommal, amelyek a szakasz elején, végén és az összekötővel való találkozásnál találhatók. Az elkészült észak-dél irányú összekötő út szintén 2x1 sávos kialakítású, hossza 2,18 kilométer, a végén egy körforgalommal. Ez utóbbi megépítésének köszönhetően megvalósult Kisterenye és Nagybátony összekötése. Bátonyterenye területén a Zagyva-patakot három, a Kazár-patakot két, a Tarján-patakot egy helyen, míg a vasutat szintén három helyen keresztezi a nyomvonal, éppen ezért hét híddal és kettő új szintbeni vasúti átjáró kialakításával lehetett orvosolni a helyzetet.


Az új útszakaszok a városban új megközelítési lehetőségeket biztosítanak, száminkra ezek közül kiemelkedik a Maconkai-víztározó és tórendszere új, lakott területeket már nem igazán érintő, gyors és biztonságos megközelítési lehetősége, melyet szeretnénk tagjainkkal és vendégeinkkel megosztani.


A csatolt áttekintő vázlattérképen megjelenítettük a tórendszer megközelítésére javasolt új útszakaszt, melyet 2024-től a Budapest és Salgótarján (Szlovákia) irányából hozzánk érkezőknek egyaránt jó szívvel ajánlunk.

utak-maconka-2024-f64777.jpg utatado-f64778.jpg

Üzenetküldés

A funkció csak bejelentkezett felhasználók számára érhető el.

Ha el szeretné küldeni észrevételét a fenti tartalommal kapcsolatban, jelentkezzen be!

Üzenetküldés