Vissza
Partra magyar! - Maconka Barátai 2018.

Partra magyar! - Maconka Barátai 2018.

2018. 03. 09.

megosztás Facebookon

Április 07-én már a hatodik évfolyamát kezdi meg az a közösségi kezdeményezésre létrejött sorozat, amely a mindenki számára elérhető, könnyedebb versenyzést célozta meg. Hogyan? Évi öt önállóan értékelt Kupa, egyben egy külön összetett verseny gyermek, ifjúsági, női, külföldi, valamint úszós és feeder kategóriában - mindez Magyarország egyik leghalasabb és legsokszínûbb versenypályáján, illetve tórendszerén! A sorozatban a 29 fajból fogott 15714 kg hal, a 92 kg-os feeder-, a 39 kg-os úszós-, vagy a 33 kg-os gyermek fordulós csúcseredmény, a 24,9 kg-os legnagyobb példány önmagáért beszél. Az évek során eddig kiosztott közel 380 db díjon és trófeán túl pedig talán a jó hangulat, a kialakult barátságok sora jelzi a legjobban a megvalósítás sikerét. Legyen Ön is Maconka Barátja!

E sorok írásakor már látszik, hogy érkezik a tavasz, így talán már csak egy-két nap, s Maconka is megszabadulhat a jégpáncéltól és végre újra beindulhat az élet a vízpartokon. Már csak szûk egy hónap és elrajtol az újabb színes maconkai versenyidény is, benne hagyományos szezonnyitóként a XIV. Tavaszi Maconka Nemzetközi Kupával. Ezen esemény egyben a Maconka Barátai '18 Szuperkupa első versenye is, mely sorozat ismét a versenyzők igénye alapján folytatódik, formálódik tovább. Az esemény rangját, szerepét az is jól jelzi, hogy már harmadik éve a MOHOSZ hivatalos országos versenynaptárában is szerepel.
A legtöbbünknek már nem térkép e táj
A legtöbbünknek már nem térkép e táj
Az előző, 2017. évi ötödik szezon eredményei és értékelése itt olvasható:
A 2017. évi Szupercsapat
A 2017. évi Szupercsapat
Egy pillantás az előző év adataira:
Végül még érdemes megnézni a teljes versenysorozat fogásokra és fogott halfajokra vonatkozó, fordulónkénti összesítőjét is:
A sorozatban már megszokott idényzáró kérdőív keretében ismét javaslatot lehetett tenni az új szezon lebonyolítására, mivel most is megkérdeztük Maconka barátait, hogy mit változtatnának a versenyen. A legtöbben kérték a "nyári szünetet", valamint 3:2 arányban feeder kategória kishalas-nagyhalas különválasztását javasolták. Az elsőt teljesítjük, majd kiderül, hogy ez a létszámban mit jelent. Nos, az utóbbi, második javaslat a gyakorlatban nem is olyan egyszerû dolog, de hosszas gondolkodás után mégis teszünk rá egy kísérletet. Mindezt úgy, hogy ha nincs elég jelentkező, ne sérüljön a rendszer és akár vissza is lehessen állni az eredeti elgondolásra. Önökön, rajtatok a sor, az elméket után jöhet a gyakorlat! Az étkezés ára döntő többséggel a nevezési díj része maradt, miként a díjazás logikája sem változott.
A sorozatot a versenyzők száma, összetartozása és tudása minősíti...
A sorozatot a versenyzők száma, összetartozása és tudása minősíti...
Még egy dolog biztos. Eddig soha nem lehetett tudni, hogy a pontyos vagy a keszeges taktika jön-e be. Ráadásul van, amikor a kishalas, van amikor a nagyhalas taktika a nyerő...
Kisebb pontyokkal csodás eredmény
Kisebb pontyokkal csodás eredmény
Egy klasszikus vegyes maconkai teríték
Egy klasszikus vegyes maconkai teríték
Óriás tükörponty
Óriás tükörponty
Rekord tőponty
Rekord tőponty
Jöjjenek az aktuális információk, valamint a versenykiírás! Nos, tehát április 07-én Maconkán nem "csak" a 2018. évi horgászidény hagyományosan első versenyére, hanem egyben közkívánatra ismét és már hatodszor a nyílt és szabad stílusú, saját szervezésû és rendezésû versenysorozat, a "Maconka Barátai '18" Szuperkupa első eseményére kerül sor. A szabályok tehát az elmúlt évet ismét értékelő törzsgárda véleményére alapozva jelentősen nem változtak, az új nevezési díjak pedig véleményünk szerint továbbra is a - jó értelemben vett - átlaghorgász anyagi lehetőségeire figyelemmel kerültek meghatározásra. Fontos információ, hogy a BSHE Vezetőségének döntése alapján a versenysorozat teljes bevétele ismét 100%-ban visszaforgatásra kerül a díjazásra, az étkeztetésre és a lebonyolításra!
A sorozat eddigi legnagyobb hala közel 25 kg!
A sorozat eddigi legnagyobb hala közel 25 kg!
Maconkára sokan a koi-pontyok fogásáért is járnak
Maconkára sokan a koi-pontyok fogásáért is járnak
Óriási compó, szintén kuriózum
Óriási compó, szintén kuriózum
VERSENYKIÍRÁS
XIV. TAVASZI MACONKA NEMZETKÖZI KUPA
Maconka, 2018. április 07., szombat
A verseny helyszíne:
A Maconkai-víztározó és tórendszere, azon belül 70 főig - közkívánatra - az 1. sz., gáti nemzetközi versenypálya, valamint további létszámnál a nevezett létszám függvényében először a Nyári kikötő, majd az I. sziget bejáró és bal oldal, végül a II. sziget. A gyermekek esetében a helyszín a nevezett létszám függvényében, szülői konzultáció után kerül 04.03-ig kijelölésre. A rendezők túljelentkezés esetén fenntartják a jogot a pálya újabb szektorokkal való bővítésére, vagy a kisebb létszámú kategória áthelyezésére - ezen esetben a döntés a jelentkezési határidő lejártakor a www.maconka.hu weblapon a „maconka” általános fórumban (hozzászólások) közzétételre kerül.
A gát mára sokaknak a megvalósult álmok vize
A gát mára sokaknak a megvalósult álmok vize
Mindenkit vár a gáti, 1. sz. nemzetközi versenypálya!
Mindenkit vár a gáti, 1. sz. nemzetközi versenypálya!
A versenypálya kitûzése:
A versenyhorgászok a gáti, 1. sz. nemzetközi versenypályán, illetve az egyéb kijelölt partszakaszokon foglalnak majd kb. 10 méterenként helyet. 70 főnél kisebb nevezési létszám esetén a rajthely szélessége arányosan növelésre kerül. A jelölő tábla a rajthely középpontjában kerül elhelyezésre. E táblán a horgászhely a szektorok betûjével (A-I) és számmal (1-12) kerül jelölésre. Az ifjúsági és női versenyzők a választott kategória felnőtt férfi versenyzői között foglalnak helyet, azaz nekik külön szektor nem kerül biztosításra, viszont e kategóriák külön is díjazásra kerülnek.
A gyermekek versenye a családok versenye, de kikapcsolódása is
A gyermekek versenye a családok versenye, de kikapcsolódása is
A verseny lebonyolítása:
05:00-05:45 Regisztráció a halőrháznál
06:00 Sorsolás, majd helyek elfoglalása (gyermekek: 06:30)
07:30 Etetés megkezdése (egy hosszú dudaszó)
08:00-14:00 Verseny [gyermekek: 08:00-13:00] (kezdés: három dudaszó)
14:00 Mérlegelés (lefújás: három dudaszó)
14:30-16:00 Ebéd a halőrháznál
16:00 Eredményhirdetés, díjak átadása
Sokszor még hajnal van, amikor megérkezünk végre
Sokszor még hajnal van, amikor megérkezünk végre
A verseny főbb szabályai:
1. Horgászni három fő kategóriában, azaz tetszőleges feeder (ide tartozik a hagyományos fenekező technika is) vagy úszós módszerrel, illetve gyermekhorgászként, 1 bottal és azon 1 horoggal lehet. A felnőtteknél és ifiknél a választott módszer szerinti kategóriát a jelentkezési lapon meg kell jelölni, később abban változtatás már nem lehetséges! Kivételként, megfelelő számú nevező esetén a feeder kategórián belül megkülönböztetésre és külön értékelésre kerül a „kishalas” alkategória, ezért ott a preferált alkategóriát is meg kell jelölni. A gyermekeknél tetszés szerint választható és a verseny közben is cserélhető az úszós, vagy a tetszőleges feeder módszer. A feeder módszer keretében a picker botokkal történő horgászat is engedélyezett.
1/A. „Kishalas” (klasszikus) feeder alkategória szabályai: "Open-end" (tehát alul-felül nyitott feeder kosár) és "block end" (azaz alul, vagy akár alul-felül is zárt, ismert csontikosarak ilyenek) kosár használható. A kosár minimum tömege 15 g és annak hengeres formájúnak (kör vagy sokszög) kell lennie. Minden ettől eltérő formájú kosár (csepp, lapos, method, bordás, stb…) használata tilos. A feeder kosár a főzsinórra csak oldalról rögzíthető. A feeder kosárnak vagy az azt rögzítő bármilyen eszköznek a főzsinór teljes hosszában szabadon kell csúsznia, semmilyen fix szerelék, vagy egy adott korlátozó pontig csúszó, vagy a csúszásban akadályozott, illetve lassított szerelék sem használható, azonban a dobások során történő zsinórszakadást kiküszöbölő dobóelőke beiktatása megengedett. Az üres kosárral történő horgászat engedélyezett. Tilos az oldalt szerelt előke használata. A horogelőke minimális hossza 50 cm és ez a hossz a zsinórhoz hajtott kosár aljától mérendő. A horogelőke kosáron történő átfûzése, ahhoz való csomózása, vagy etetőanyagba tömése semmilyen módon nem megengedett.
1/B. „Nagyhalas” (method) feeder alkategória szabályai: Klasszikus bordás kosár, töltögetős (flat) method kosár (gumizott változat is), hibrid és pellet kosár használható.
 Csak a method-feeder technika használható, tehát az etetőanyagot (vagy földet, pelletet, stb.) tartalmazó kosáron keresztül kell futnia a főzsinórnak, a kosarat felül meg lehet ütköztetni. Kivételt képeznek a gumizott method kosarak, amelyek egy kapocsban fixen is rögzíthetőek. A horogelőke hossza maximum 25 cm lehet. A horogelőke etetőanyagba tömése megengedett. Kivételként ezen alkategóriába tartozik a hagyományos fenekező technika is.
2. Egy szektorba csak azonos kategóriába, alkategóriába jelentkező versenyzők kerülhetnek - a versenyzői igények okán így is biztosítjuk a "jó" helyezési pontok megszerzésének nagyobb lehetőségét! A szektorok pontos elhelyezése és létszám szerinti beosztása a nevezési létszám ismeretében a verseny előtti napon a www.maconka.hu weblapon a versenysorozat indításáról szóló íráshoz kapcsolódó fórumban (hozzászólások és/vagy az „Eseménynaptár” rovat aktuális versenybejegyzésénél kiközlésre kerül. A jelentkezések száma alapján kialakított szektorok esetében a szektor kategória szerinti konkrét besorolását a verseny előtti napon a BSHE határozza meg. A versenyt megelőző személyi sorsolás így egy húzással már egy, a választott módszer szerinti szektorba és azon belül közvetlenül a konkrét helyre történik. Irányított sorsolás nincs. A kategóriákon belül a sorsolási sorrendet a leadott nevezések idősorrendjében összeállított rajtlista sorrendje határozza meg. Először az úszósok sorsolnak - a sorsolást követően el is indulhatnak a pályára -, majd a feeder kategória, vagy annak alkategóriái következnek. Aki a felnőtteknél a teljes regisztrációt a regisztrációs idő végéig (05:45) nem teljesíti, annak - idő közbeni megérkezésétől függetlenül - a BSHE képviselője sorsol helyet, elkerülendő a késők kiírás szerinti szélső, kivett helyekre való quasi kedvezményezését. A sorsolást a gyermekek zárják.
3. Egy szektor a létszámtól függően lehetőleg versenyenként egyenlő létszámmal, átlagosan 9-12 főre kerül kijelölésre. A gyermekek 12 főig szintén egy szektorban helyezkednek el. Az adott kategóriák szektorok szerinti kisorsolása és a ténylegesen megjelenő létszám függvényében a fennmaradó üres helyek száma szerint a sorsolás előtt a BSHE az abszolút szélső helyeket veszi ki, majd szükség esetén váltakozva következnek a további szektoros szélső helyek. A szektor első egy pontot kap, a második kettőt és így tovább. A fő kategóriákon (feeder, úszós) belüli eltérő létszámú szektorok kijelölése esetében a pontozásnál a nagyobb számú szektorban mérlegeltető, utolsó helyen végzett versenyző a kisebb létszámú szektor utolsó helyének megfelelő pontot kapja (pontkiegyenlítés). Holtverseny esetén a pontozás az adott szektoron belül pontátlaggal történik. Az, aki nem mérlegeltet, a versenyen a kategóriája egészre kerekített átlagos szektor létszáma+2 pontot kap. Az, aki nevezett, de nem jelent meg, annak az adott forduló kiesik, de ez már az összetett eredménynél számára nem lehet kieső eredmény.
4. Az etetés mennyiségében, az etetőanyag összetevőiben nincs korlátozás, kivétel az élőanyag mennyisége, amely 2 liternél több nem lehet.
5. Szilikon csalik, gumi csaliimitációk használata tilos.
6. Az alapozó etetés (kezdetét egy hosszú dudaszó jelzi) időtartama alatt marker, bottal bejuttatható etetőbója alkalmazása engedélyezett, amelyet a verseny kezdetét jelző hármas dudaszóig ki kell venni. Dobócsöves, kézi csúzlis etetés engedélyezett, a rakétázás, állványos parittyázás tilos.
7. A sûrû szövésû merítőszák (amennyiben a halak várható mérete indokolja, nagyméretû) és a pontymatrac használata kötelező. A szákolást csak a versenyző és csak a partról végezheti, külső segítség nélkül. Kivétel a gyermekek esetében, ahol a kísérő a szákolásban segíthet.
8. A versenyzők kötelesek halaik élve tartásáról gondoskodni, ezért kerek haltartóként legalább 40 cm átmérőjû, szögletes haltartó esetében legalább 50 cm átlójú és 2,0 méter hosszú, aprólyukú (varsa) szákot (micromesh), illetve minden tokféle és 5 kg-on felüli esetén megfelelő méretû pontyzsákot kell használniuk. A haltartót a lehetséges legnagyobb hosszában kell a vízbe helyezni.
9. A halakat kíméletesen kell a horogról leakasztani. Tilos a szándékos ún. rázás.
10. Halfogás esetén a versenyző csak akkor dobhat be ugyanazzal a bottal, vagy másik bottal, ha a megfogott hal már a tartószákba, pontyzsákba került.
11. Mérlegelésre csak élő hal kerülhet. A kifogott tokféléket és minden 5 kg-on felüli egyéb halat a versenybíróknak soron kívül jelenteni és azt kötelező részmérésként mérlegeltetni kell.
10/A. Amennyiben a „kishalas” feeder kategória önálló értékelésre kerül, akkor itt az értékelésnél a zsákmányban a 2 kg-on felüli hal nem vehető figyelembe, de rekordhalként lemérlegeltethető.
12. Az indokolatlan (több horgászhelyet tartósan érintő) fárasztást, illetve az észlelt egyéb szabálytalanságokat a versenybíróknak soron kívül jelenteni kell, az esetleges (a versenysorozat szabályainál meghatározott) szankciókról a versenybíróság dönt.
13. A lefújás (hármas dudaszó) előtt megakasztott, de az addig még ki nem fárasztott hal 15 percen belüli sikeres szákolás esetén az eredménybe még beszámít!
14. A mérlegelés a verseny végén, valamint a 10. pont szerinti-, illetve szükség esetén a versenybírók által előírt, 15 kg-ot várhatóan meghaladó tárolt halmennyiség miatti részmérlegeléssel az összsúly megállapításával történik, ezt követően a tárolt halak haladéktalanul visszaengedésre kerülnek.
15. A verseny végeredménye szempontjából az abszolút sorrendről pontegyenlőség esetén a nagyobb összsúly, ezt követően pedig a nagyobb fogott hal dönt.
16. A versenyző köteles aktívan közremûködni a mérlegelésben, a fotózásban és a rekordhalak regisztrációjában, továbbá a zsákmány kíméletes visszaengedésében.
17. A versenyző köteles rajthelyén a szemetet, hulladékot összegyûjteni és a legközelebbi kukához, szeméttárolóhoz elszállítani és abban elhelyezni.
18. A verseny időtartama alatt a rajthelyen történő dohányzás nem megengedett.
VártaTok?
VártaTok?
Maconka aranya
Maconka aranya
Nevezés:
A részvétel feltétele a 2018. évre érvényes összevont magyar állami horgászokmány. Turista állami horgászjeggyel a versenyzés nem lehetséges. Az igazolt horgászszervezeti tagsági előzményekkel rendelkező magyar felnőtt és ifjúsági horgászoknak, valamint a gyermekeknek és a külföldieknek ezen horgászokmány a helyszínen külön térítés mellett előzetesen is kiváltható. E versenysorozat szempontjából ifjúsági horgász az, aki 2018.12.31-ig a 18. életévét még nem tölti be, gyermeknek pedig az minősül, aki 2018.12.31-ig a 14. életévét még nem tölti be, de legalább már 5 éves. A versenynapon a helyszíni nevezés nem fogadható el. A jelentkezési lap beküldési határideje 2018.04.05-én 18:00 óra. A jelentkezési lap leadható a halőrházban is. A nevezés elfogadása a jelentkezési lap teljes kitöltése esetén automatikus, így a versenypálya rendelkezésre álló kapacitásának eléréséig kizárólag a beérkezési idősorrend dönt. A nevezés elfogadása esetén a hivatalos visszaigazolás e-mailben (ha ilyen elérhetőség nincs, a kitöltött lapon lévő telefonszámon) legkésőbb 2018.04.05-én 22:00-ig megtörténik. Ezen túl a név szerinti rajtlista a cikkhez kapcsolódó fórumban (hozzászólások), vagy az „Eseménynaptár” rovatban folyamatosan frissítésre kerül.
Compó, az egyik nagy visszahonosítási sikertörténetünk
Compó, az egyik nagy visszahonosítási sikertörténetünk
Kérjük, töltsék ki a mellékelt Jelentkezési lapot és küldjék el e-mail formájában a maconka@maconka.hu címre 2018. 04. 05-én 18:00-ig A jelentkezési lap leadható a halőrházban is.
Részvételi díj:
A részvételi díj (amely tartalmazza a versenyre szóló sportjegyet, az ebédet, a gáti behajtás és parkolás díját, valamint a kedvezményes további horgászat személyi lehetőségét is):
  • felnőtteknek: 4500 Ft
  • hölgyeknek, ifiknek: 3200 Ft
  • gyermekeknek: maconkai éves területi jeggyel rendelkezőknek ingyenes (másoknak ez 1200 Ft, viszont cserébe éves maconkai gyermekjegy kerül kiadásra!)
Figyelem! A részvételi díjat csak a verseny napján reggel, a regisztráció alkalmával kell befizetni.
Várjuk a hölgyeket is!
Várjuk a hölgyeket is!
Részvételi igazolás:
A verseny a MOHOSZ Országos Versenynaptárában szerepel. A részvétel akkor kerül igazolásra, ha a versenyző a versenyen és így a mérlegelésen is részt vett.
Díjazás:
A legjobbak az alábbi felsorolás szerint értékes, gravírfelirattal ellátott kupát vagy trófeát, valamint személyre szóló oklevelet kapnak. Ezen túl a BSHE fenntartja a jogot különdíjként további kupák, oklevelek, tárgyjutalmak kiadására is, illetve ilyen felajánlásokat köszönettel el is fogad.
Valkó Tamás, aki eddig legyőzhetetlen...
Valkó Tamás, aki eddig legyőzhetetlen...
    Kupával és oklevéllel kerül díjazásra:
• 28 megjelent versenyző, vagy a feletti létszám és összevont feeder értékelés esetén a feeder kategória I-III. helyezettje, 28 versenyző alatt az I. helyezett,
• ha a „kishalas” feeder alkategóriára nevezett, megjelent versenyzők száma eléri a 18 főt, alkategóriákra bontott feeder értékelés kerül alkalmazásra, ekkor a két alkategória I-III. helyezettjei,
• 18 megjelent versenyző, vagy a feletti létszám esetén az úszós kategória I-III. helyezettje, 18 versenyző alatt az I. helyezett,
• 8 megjelent versenyző, vagy a feletti létszám esetén a gyermek kategória I-III. helyezettje, 8 versenyző alatt az I. helyezett,
• 4 megjelent versenyző, vagy a feletti létszám esetén a női kategória I. helyezettje,
• 4 megjelent versenyző, vagy a feletti létszám esetén az ifjúsági kategória I. helyezettje.
• 72 fő feletti felnőtt összevont versenyzői létszám esetén valamennyi, I-III. helyezéssel nem díjazott szektorelső is a III. helyezettnek járóval megegyező kupát és oklevelet kap.
Horgászos trófeával és oklevéllel kerül díjazásra:
• 4 megjelent külföldi versenyző, vagy a feletti létszám esetén a legjobb külföldi horgász.
Halas trófeával és oklevéllel kerül díjazásra:
• a legnagyobb halat fogó versenyző.
Oklevéllel kerül elismerésre:
• 28 megjelent versenyző alatti létszám esetén az összevont feeder kategória II-III. helyezettje,
• 18 megjelent versenyző alatti létszám esetén az úszós kategória II-III. helyezettje,
• 8 megjelent versenyző alatti létszám esetén a gyermek kategória II-III. helyezettje,
• 4 megjelent versenyző alatti létszám esetén a női kategória I. helyezettje,
• 4 megjelent versenyző alatti létszám esetén az ifjúsági kategória I. helyezettje,
• 4 megjelent külföldi versenyző alatti létszám esetén a legjobb külföldi horgász,
• 72 fő alatti felnőtt összevont versenyzői létszám esetén valamennyi, I-III. helyezéssel nem díjazott szektorelső.
Emléklappal kerül elismerésre:
• valamennyi, I-III. helyezéssel nem díjazott gyermek horgász.
Ingyenes részvétellel kerül elismerésre:
• a díjkiosztón résztvevő versenyzők közül 1 személy sorsolás útján a 2018. évi második Szuperkupa-fordulóra szóló ingyenes indulási lehetőséget nyer.
Ha egy versenyző a női és ifi kategóriában versenyző a feeder, vagy az úszós kategóriában is kupával díjazott, akkor az "egy teljesítmény egy elismerés" elve okán a kupák közül szabadon választhat, viszont mindkét oklevélre jogosult. Valamennyi díj és elismerés kiadásának feltétele a verseny teljesítése, a mérlegelésen és a díjkiosztón történő személyes megjelenés!
Íme, egy-egy önálló verseny díjai
Íme, egy-egy önálló verseny díjai
Külön kedvezmény:
A verseny után a horgászat a sportjegyhez váltott 1 db kiegészítő szelvény (1300 Ft) előzetes megváltásával az adott napon 20:00-ig folytatható, s e szelvény birtokában a verseny után fogott 1 nemes + 3 kg egyéb hal térítésmentesen elvihető. 2 szelvény megváltásával (2600 Ft) pedig vasárnap reggel 05:00-ig szabad a pálya, s így maximum 2 nemes + 4 kg egyéb hal vihető el. Ha a versenyzők - ide nem értve az Élmény-tavat, vagy az előtározót - ezt a kérést mérlegeléskor, vagy legkésőbb az ebéd folyamán ezt jelzik, akkor a sorsolt helyen folytathatják majd a díjkiosztó után a horgászatot, de az itt szabályozott kedvezményes lehetőséggel a horgászat már az általános szabályok szerint, azaz tetszőleges más (Horgászrendben engedélyezett) helyen is tovább folytatható.
Családtagok, kísérők lehetőségei:
A verseny ideje alatt a nem horgászó családtagok és gyermekek a rajthelyeken (egyeztetett módon, a horgászati tevékenységet nem segítve) jelen lehetnek, de természetesen nem zavarhatják a horgászokat. Ezen túl lehetőségük van a tórendszer gyalogos, vagy kerékpáros bejárására, a helyi büfé szolgáltatásainak igénybevételére, továbbá meghirdetett térítés mellett pótebéd jogcímen helyszíni étkezés igénybevételére. A gyermekeknél a segítők csak a szerelékek összeállításában, a csalizásban és a szákolásban vehetnek részt, így a beetetésben, a bedobásban, a bevágásban, valamint a hal fárasztásában nem!
Érdemes megfigyelni a természeti környezet szépségeit is
Érdemes megfigyelni a természeti környezet szépségeit is
MACONKA BARÁTAI '18 SZUPERKUPA
A versenysorozat összetett értékelésének főbb szabályai:
1. A 2018. évi versenysorozat összesen öt (5), önálló versenyként lebonyolított fordulóból áll. A fordulók időpontjai: 04.07., 05.12., 06.23., 09.01., 10.06., valamennyi nap szombat. A még hátralévő fordulók időpontjai a BSHE részéről egyoldalúan csak vis maior esetekben változtatható meg. E versenyek a maconkai eseménynaptár rovatban is rögzítésre kerültek.
2. Az összetett értékelés szempontjából a legjobb négy forduló eredménye, azaz az ott megszerzett pontok (helyezési számok) összege számít, tehát az így a legkevesebb pontot megszerző versenyző a Szuperkupa fordulós versenyekkel megegyező, adott kategóriájának győztese. Aki négynél kevesebb fordulóban vesz részt, annak a végső eredménylistához a hiányzó fordulókra a pontszámait az adott versenyen 20 technikai pont beszámítással állapítjuk meg, de ez a versenyző értelemszerûen összetett díjazásra nem jogosult.
3. Pontegyenlőségnél először a sorozat alatt fogott halak összsúlya, másodszor pedig a regisztrált nagyobb fogott hal a döntő. Az összetett értékelésnél így tehát szintén lesz feeder (megfelelő létszám esetén alkategóriákkal együtt), úszós, ifi, női, gyermek és legjobb külföldi horgász díjazott.
4. A verseny szabályainak megszegésért külön megállapított büntetőpont nem jár, ám szankcióként a) egy hal beszámításának érvénytelenítéséről, b) az adott verseny eredményének törléséről, vagy c) a Szuperkupa-sorozatról való kizárásról a versenybíróság esetileg dönt.
5. A versenysorozat folyamán a feeder és az úszós kategóriák között egy fordulóban lehetséges a váltás, ez esetben a versenyző az ekkor megszerzett pontokat a szükséges átszámítás (konverzió) után az összetettbe is viszi magával. Feeder alkategóriák esetén alkategória-váltás nem lehetséges.
Összetett díjazás:
Az összetettben legjobbak az utolsó forduló eredményhirdetését követően értékes, kristályból készített gravírozott Szuperkupa-trófeát, valamint oklevelet kapnak. Összesen minimum 9, maximum 12 ilyen díj kerül kiosztásra a feeder (megfelelő indulói létszám esetén a feeder alkategóriák), az úszós, valamint a gyermek kategória I-III. helyezetteknek, valamint megfelelő indulói létszám esetén a női és ifi I. helyezettnek, továbbá a legjobb külföldinek.
A BSHE az összetett értékelésben is fenntartja a jogot további kupák, tárgyjutalmak kiadására.
Figyelem! A BSHE egynél több versenynél az 50 fő alatti nevezés okán történt visszamondás esetén fenntartja a jogot a új versenynap kijelölésére, vagy az összetett díjazás visszavonására. Ezen esetekben követeléssel senki nem élhet az Egyesület felé.
Lassan véget ér az írás, s bevallom, hogy már nagyon várom az új idényt, a folytatást. A jövő héten ígérem, hogy elkezdjük a visszaigazolásokat is, mert már a jelen beharangozó cikk megjelenése előtt is sok-sok kedves érdeklődés érkezett...
Egy biztos. A tórendszer és páratlan élővilága megőrzésének és fejlesztésének a kulcsai továbbra is az ide látogató sporthorgászok és horgászsport-versenyzők. Ha kérhetem, legyünk együtt továbbra is Maconka Barátai!
Még egy kis szépség
Még egy kis szépség
Dr. Dérer István

Üzenetküldés

A funkció csak bejelentkezett felhasználók számára érhető el.

Ha el szeretné küldeni észrevételét a fenti tartalommal kapcsolatban, jelentkezzen be!

Üzenetküldés