Vissza
Pontyfogó Országos Bajnokság 2013 - ajánló és versenykiírás

Pontyfogó Országos Bajnokság 2013 - ajánló és versenykiírás

2013. 01. 20.

megosztás Facebookon

Néhány hónappal ezelőtt a 2012-es romániai pontyfogó világbajnokságról (továbbiakban VB) hazafelé tartva már a következő évi Országos Bajnokságról (továbbiakban OB) beszélgettünk. Az akkori válogatottal azt elemeztük, hogy a jövőben nagy változtatásokra lesz szükség annak érdekében, hogy minél jobb helyezéseket érjünk el nemzeti színekben évente egyszer megrendezésre kerülő világbajnoki seregszemlén.

[foto,1.jpg,A csodálatos kupák, amiért hatalmas küzdelem várható 2013-ban,e,k]
[foto,2.jpg,Maconka - Dérer István vezetésével - méltó helyszín az OB-nak,e,k]
[foto,3.jpg,Bárány Levente versenyfelelős folyamatosan ellenőrizte a szabályok betartását,e,k]
Hatalmas fába vágtuk a fejszénket. Az eddig megrendezett 14 VB-ből mindössze négyen vettünk részt. Sokak számára ismert, hogy 2012-ben az eddigi legjobb, 10. helyezéssel tértünk haza. Rengeteget beszélgettünk a válogatottal és az OB-n elindult csapatokkal, illetve külön-külön a tagokkal is múltról, jelenről és a jövőről. Két nagyon fontos következtetést vontam le a többség véleményét is figyelembe véve. Mindkettő figyelemre méltó.
Elsőként minden magyar pontyfogónak rendet kell tennie a fejében! Aki már megtette vagy úgy érzi, hogy mentálisan felkészült a feladatra, azoknak köszönöm! A másik sikertényező a szervezettség. Ahogy eddig próbáltuk elérni sikereinket, az nem vezetett kellő eredményhez. Ezért a várható jobb eredményt - többekkel együtt - abban látom, hogy már az OB során csapatokba kell szerveződni. Teamként kell elérni, kivívni országos bajnoki címet, így nagyobb összefogással lehet elindulni majd a VB-n. Nem kis feladat, de ha ezt sikerül megvalósítani, akár dobogós helyezést is elérhetünk rövid időn belül a világversenyeken. Nem garantált ez az idei portugáliai VB-n, de nincs is kizárva. A jobb csapateredményekkel automatikusan jönnek majd az egyéni érmek is, úgy az OB-n, mint a VB-n. Idő van…
[foto,4.jpg,A Maconkai-víztározó…,e,k]
[foto,5.jpg,… halállománya lehetőséget biztosít …,e,k]
[foto,6.jpg,… mindenkinek…,e,k]
[foto,7.jpg,… a kapitális fogások elérésében…,e,k]
[foto,8.jpg,… az országban egyedülálló…,e,k]
[foto,9.jpg,… kivételesen nagy halbőségének köszönhetően,e,k]
Eddigi információim és az érdeklődők száma alapján az idei OB-ra minden idők legtöbb jelentkezője várható. Örömteli hír ez. A mezőnyt erősítik azon párosok, akik nem rendeződnek csapatokba, klubokba mégis elindulnak az OB-n. Ők nem utaznak a VB-re dobogós helyezés elérése esetén sem. Beérik „csupán” a bajnoki címek valamelyikével, ami már önmagában is hatalmas előrelépés a hazai bajnokságban. (Korábban kivétel nélkül mindenki a VB-kvalifikáció reményében nevezett).
Versenykiírás:
V. Országos Pontyfogó Bajnokság 2013
ÁLTALÁNOS FELTÉTELEK:
Az országos versenyszabályzat értelmében az egyéni és csapatbajnokságok nyílt, egyéni nevezéses versenyek, amelyre jelentkezhet bárki, aki versenyengedéllyel és horgászengedéllyel rendelkezik, a MOHOSZ tagszövetségeihez tartozó valamely horgászegyesület tagja, s ezt horgászigazolvánnyal, benne tagsági lap bélyeggel igazolja. A versenyengedélyt és a tagsági lapot a horgászigazolvánnyal együtt a regisztráció alkalmával be kell mutatni; bármelyik igazolvány hiányában a versenyző nem indulhat a bajnokságon. A megadott nevezési határidők lejárta után az OVHB nevezést nem fogad el. Érvényes az a nevezés, melynek a postai bélyegzési dátuma, az e-mail kelte a nevezési határidő lejárta előtti. A nevezéseket írásban kérjük megerősíteni, az [h,mailto:ovhb@mohosz.hu,_blank]ovhb@mohosz.hu[-h] e-mail címre vagy a 06-1-248-2592-es faxszámra küldve: az OVHB csak úgy tudja a nevezéseket elfogadni, ha az írásos nevezés tartalmazza a jelentkező MOHOSZ versenyengedélyének számát!
Az országos bajnokságok lebonyolítása az érvényben lévő országos versenyszabályzat szerint történik. Ez megtalálható az OVHB honlapján ([h,http://www.ovhb.hu,_blank]www.ovhb.hu[-h]).
A MOHOSZ Elnökségének megbízásából az Országos Versenyhorgász Bizottság meghirdeti a 2013. évi, V. Országos Pontyfogó Bajnokságot. A bajnokság két fordulóból áll. A bajnokságot az országos pontyfogó szabályzat ([h,http://www.ovhb.hu,_blank]www.ovhb.hu[-h]) alapján rendezi meg az OVHB. Nagyszámú jelentkező esetén selejtező kiírása lehetséges.
Helyszín: Maconkai-víztározó
Az 1. fordulóra: 2013. május 13-14-15-16-án kerül sor, a 2. forduló 2013. június 17-18-19-20-án kerül lebonyolításra.
A fordulók időtartama 72 óra!
Minden forduló a kiírásban szereplő első nap (hétfő) 12:00 órakor kezdődik és a kiírásban szereplő utolsó nap (csütörtök) 12:00 óráig tart.
A nevezés és befizetés határideje: 2013. január 1-jétől március 31-ig.
A bajnokság minimum 12 szabályszerûen nevezett páros részvételével kerül megrendezésre. Amennyiben a bajnokságot az indulók ennél kisebb létszáma miatt nem lehet megrendezni, akkor és csak abban az esetben a MOHOSZ-OVHB a nevezési díjat visszautalja. Amennyiben a nevezők száma eléri a minimum 12 párost, a nevezési határidő lejárta után visszamondást nem fogad el az OVHB.
Nevezési díj: a két fordulóra összesen 85.000 Ft/páros.
A nevezési díjat a MOHOSZ címére (Bp. 1124 Korompai u. 17.) kell befizetni postai utalványon vagy átutalással a MOHOSZ számlaszámára: OTP Bank: 11707024-22102320-00000000.
A nevezési díj magába foglalja a szervezéssel, pályarendezéssel, díjazással kapcsolatos kiadásokat, valamint a versenypályák igénybevételének költségeit. Edzésnapokon a versenyzőknek kell gondoskodniuk a napijegyek megváltásáról. A névvel és címmel ellátott postautalványon, illetve az átutalás közleményében feltétlenül kérjük feltüntetni: V. Pontyfogó Országos Bajnokság. (OTP-s számláról történő utalásnál a közleményben kérjük feltüntetni a befizető nevét és pontos címét is!)
A nevezést írásban kérjük megerősíteni, az [h,mailto:ovhb@mohosz.hu,_blank]ovhb@mohosz.hu[-h] e-mail címre vagy a 06-1-248-2592-es faxszámra küldve: az OVHB csak úgy tudja a nevezéseket elfogadni, ha az írásos nevezés tartalmazza a jelentkező 2013. évre érvényesített versenyengedélyének számát!
Az OVHB nem fogad el határidőn túl érkező vagy helyszíni nevezést.
A páros és azon belül a két versenyző nevét, telefonszámát és e-mail címét kérjük a fenti határidőig a MOHOSZ részére, az [h,mailto:ovhb@mohosz.hu,_blank]ovhb@mohosz.hu[-h] e-mail címre vagy a 06-1/248-2592-es faxszámra, ill. levélben a MOHOSZ címére (Bp.1124 Korompai u.17.) küldeni. A nevezések lezárása után minden páros e-mail-ben kap értesítést a verseny részletes programjáról.
[foto,10.jpg,A végén a legjobbak felállhatnak a dobogóra…,e,k]
[foto,11.jpg,… majd együtt meghallgathatják a Himnuszt pár percben felelevenítve az eltelt bajnokság emlékeit,e,k]
[foto,12.jpg,Az örömmámor a győzteseké!,e,k]
A VB helyszíne és ideje: Portugália Montargil, 2013. szeptember 26-29. Információ a helyszínről: [h,http://www.alltravels.com/portugal/portalegre/montargil/photos/current-photo-67117663,_blank]http://www.alltravels.com/portugal/portalegre/montargil/photos/current-photo-67117663[-h]

Nagy Csaba

Üzenetküldés

A funkció csak bejelentkezett felhasználók számára érhető el.

Ha el szeretné küldeni észrevételét a fenti tartalommal kapcsolatban, jelentkezzen be!

Üzenetküldés