Vissza
VII. HALDORÁDÓ-DAIWA Nemzetközi Feeder Szuperkupa versenykiírás

VII. HALDORÁDÓ-DAIWA Nemzetközi Feeder Szuperkupa versenykiírás

2012. 04. 29.

megosztás Facebookon

Idén ősszel hetedik alkalommal mérhetik össze tudásukat hazánk és a külföldről érkező feederbotos horgászat szerelmesei a Maconkai-víztározón. A kétnapos, kétfordulós, horgászt próbáló megmérettetés idén szeptember 8-án és 9-én kerül megrendezésre. Két teljesen eltérő horgászati technikában kell igazán jártasnak lennie annak, aki a dobogó legfelső fokára kíván felállni Magyarország egyik legrangosabb feeder horgászversenyén! Nézzük tehát, mit tartalmaz a Feeder Szuperkupa 2012-es versenykiírása!

A HALDORÁDÓ Feeder Sporthorgász Egyesület 2012. szeptember 8-9-én (szombat-vasárnap) rendezi meg a hetedik egyéni Nemzetközi Feeder Szuperkupáját.
A verseny helyszíne: Maconkai-víztározó
[h,xwater.php?xwaterid=1,_blank](A tározóról részletes információért kattintson ide!)[-h]
[foto,02.jpg,A versenypályát - a jelentkezők számától és a vízállástól függően - idén is a meghosszabbított gátoldalon (és szükség szerint a nagy szigeten), a mélyvízi szakaszon jelöljük ki,e,k]
A verseny lebonyolítása
Mivel a verseny kétnapos, lehetőség van arra, hogy két teljesen eltérő horgászati technikában is megmérettessük a résztvevőket.
Az első napon a ponty és az amur kivételével valamennyi halfaj számít, míg a második nap kizárólag a ponty és az amur számít a napi eredménybe.
[foto,03.jpg,Az első nap a keszegekről és az egyéb halakról fog szólni,e,k]
Mindkét fordulót külön-külön is értékeljük. Az első forduló alapján hirdetjük ki a „Keszegező bajnokot”, míg a második napi teljesítmény alapján hirdetjük ki a „Pontyfogó bajnokot”. A pénzjutalmat és a fődíjakat a két fordulóban legjobb teljesítményt nyújtó horgászok nyerik el.
[foto,04.jpg,Az első forduló tétje az összesített eredményen túl a Keszegező Bajnok cím - 2011-ben ezt Döme Gábornak sikerült megnyernie,e,k]
[foto,05.jpg,A második nap a pontyokról és az amurokról szól. Az elmúlt évben Gazo Milan volt a Pontyfogó Bajnok,e,k]
Díjazás
Az első 5 helyezett versenyzőt, valamint a Keszegező és Pontyfogó bajnokokat értékeljük kupákkal, az összetett verseny első 3 helyezettje pedig pénzjutalomban részesül, melynek összege a versenyzők létszámától függ. Az elmúlt évben bruttó 1.000.000 Ft került szétosztásra.
A verseny főtámogatója a Daiwa - Cormoran GmbH
Külön öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy idén is névadó támogatóként üdvözölhetjük a hazánk legerősebb mezőnyét felvonultató Feeder Szuperkupán a nagynevû Daiwa - Cormoran-t. A Daiwa - Cormoran cégcsoport felajánlásának köszönhetően további 5 nagy értékû díj kerül kiosztásra (a kiírásban szereplő készpénz és kupa díjak mellett)!
[foto,06.jpg,Idén is szép kupák és pénzjutalom, valamint különdíjak várnak a nyertesekre,e,k]
A verseny szabályai
A kétfordulós egyéni horgászverseny szabályai módosultak, ezért érdemes mindenképpen tüzetesen átolvasni ezeket!
A verseny szabályai
 1. Horgászni egyetlen feeder- vagy pickerbottal lehet. Tartalékként bármennyi rendelkezésre állhat.
 2. Kizárólag olyan végszereléket lehet használni, amelyen etetőkosár található, amelynek minimális súlya 10 g. A végszereléken egyetlen horog lehet. A végszerelék megütköztetése engedélyezett.
 3. Tilos segédeszközként elektromos vagy hagyományos kapásjelző, valamint halradar használata.
 4. Lengőspicces bot használata nem engedélyezett.
 5. Etetni kizárólag etetőkosárral lehet, amely során az ahhoz használt bot rezgőspiccel ellátott feederbot lehet csak. Tilos más típusú botot használni!
 6. A bekevert (megnedvesített) etetőanyag maximális mennyisége 25 liter. Etetőanyagnak számítanak a szemes termények (kukorica, búza, kender stb.) és a horgászföld is!
 7. Az élő anyag (csontkukac, pinki, giliszta stb.) mennyisége maximum 3,5 liter lehet, amelyből maximum 1 liter lehet a szúnyoglárva.
 8. A minimális meghorgászandó távolság 10 méter.
 9. Az értékelésbe minden kifogott hal beleszámít, amellyel kíméletesen kell bánni és a mérlegelésig (hosszú haltartó szákban) életben kell tartani, hogy utána visszahelyezhessük!
 10. Az 5 kilogramm feletti halak soron kívül mérlegelésre kerülnek. Kifogásukat a szektorbíróknak jelezni kell, hogy mielőbb lemérhessék és visszaengedhessék.
 11. Szektoridegen hal csak akkor számít bele a mérlegelésbe, ha kifogása során a szomszédok horgászatát nem zavarta (a szomszédok főzsinórjával nem akadt össze) és a kifogója nem hagyta el szektorát. De minden ilyen esetben a korrekt, sporttársi együttmûködés nélkülözhetetlen!
 12. A halakkal való kíméletes bánásmód érdekében a pontymatrac használata minden résztvevő számára kötelező! A megszákolt halat a horogszabadítás időtartama alatt TILOS a földre, betonra, vagy fûre tenni.
 13. A versenyzők kötelesek sûrû szövésû, nagy átmérőjû merítőt használni a termetes halak szákolása során. Óvjuk, védjük a tó törzsállományát!
 14. A verseny lefújása előtt megakasztott hal még beleszámít a mérlegelésbe, de csak akkor, ha legkésőbb 16:40-ig sikerül szákba terelni.
 15. A kívülről akasztott hal a végeredménybe beleszámít, de ha valaki szándékosan ilyen fogási módra törekszik, a versenyből kizárásra kerül!
 16. A versenyzők a limitellenőrzés után semmilyen horgászathoz kötődő eszközt (csalit, etetőanyagot, horgászbotot, végszereléket stb.) nem vihetnek be a rajthelyükre.
 17. A versenyzők a limitellenőrzés után semmilyen külső segítséget nem fogadhatnak el.
 18. A rajthelyre a verseny megkezdése után a versenyző mellett csak a versenybírók, illetve a sajtó képviselői léphetnek be.
 19. A szektort kizárólag egészségügyi okok miatt hagyhatja el versenyző, amelyet - ha a szektorbíró nincs a közelben - köteles mindkét szomszédjának jelezni.
 20. A versenyen bekövetkezett sérülésekért, balesetkért a szervezők felelősséget nem vállalnak.
A verseny részletes programja
2012. szeptember 08.
5:30-6:00Gyülekező és regisztráció a Halőrháznál
6:00-6:30Megnyitó és sorsolás
6:30-7:00Helyek elfoglalása, felkészülés
7:00-7:45Etetőanyag és élő anyag mennyiség leellenőrzése
8:00-8:30Alapozó etetés
8:30-16:30Horgászverseny
16:30-17:00Mérlegelés
17:00-18:00Vacsora


2012. szeptember 09.
5:30-6:00Gyülekező és regisztráció a Halőrháznál
6:00-6:30Sorsolás
6:30-7:00Helyek elfoglalása, felkészülés
7:00-7:45Etetőanyag és élő anyag mennyiség leellenőrzése
8:00-8:30Alapozó etetés
8:30-16:30Horgászverseny
16:30-17:00Mérlegelés
17:00-18:00Vacsora és eredményhirdetés
[foto,07.jpg,A szabályok megbeszélésére és értelmezésére mindkét nap sor kerül a sorsolás előtt,e,k]
A verseny kétnapos. Mindkét forduló 8 óra tiszta horgászidőt biztosít.
Nevezési díj: 30.000 Ft / fő
A nevezési díj tartalmazza a verseny időtartama alatt a pályabérletet, továbbá a versenyzők számára mindkét nap a vacsorát. A fennmaradó összeg képezi a díjalapot.
Jelentkezési határidő: 2012. augusztus 24.
Az első 60 jelentkező nevezését fogadjuk el.
Kérjük, töltsék ki a mellékelt jelentkezési lapot [file,VII_FKSZK.doc](VII_FKSZK.doc)[-file] és küldjék el a nevezési díj befizetésével egyidejûleg a [h,mailto:horgaszbolt@haldorado.hu,_blank]horgaszbolt@haldorado.hu[-h] címre.
A nevezési díjat banki átutalással a következő számlaszámra várjuk: 10701300-66493680-51100005 A számlaszám tulajdonosa a verseny rendezője, a Haldorádó Feeder Sporthorgász Egyesület. Amint a nevezési díj megérkezett, e-mailben visszajelzünk, és ezzel együtt felvesszük a rajtlistára a versenyzőt. A nevezési szándék jelzése és a jelentkezési lap elküldése nem elég ahhoz, hogy felkerüljön a rajtlistára a versenyző. Ha esetleg időközben a létszám betelt és további nevezések érkeznek, erről küldünk az érintetteknek egy levelet, és visszaküldjük a nevezési díjat. Azonban ennek elkerülése érdekében a létszám pontos alakulásáról és a versenyzők nevezéséről az ezen íráshoz kapcsolódó topikban adunk majd rendszeresen hírt. A helyszínen nevezést már nem fogadunk el!
[foto,01.jpg,2011. díjazott versenyzői,e,k]
További információ
Napijegy ára: 2.900 Ft (felnőtt); 1.400 Ft (ifjúsági)
Halőr: 30/488-7030
Internet: [h,http://www.maconka.hu,_blank]www.maconka.hu[-h]
Íme, az elmúlt évi verseny legizgalmasabb pillanatait bemutató kisfilm:
[video,2011szuperkupa.flv]
Eredményes felkészülést és jó horgászatot kívánunk!

Haldorádó Team

Üzenetküldés

A funkció csak bejelentkezett felhasználók számára érhető el.

Ha el szeretné küldeni észrevételét a fenti tartalommal kapcsolatban, jelentkezzen be!

Üzenetküldés

Kapcsolódó írások

VI. HALDORÁDÓ - DAIWA Nemzetközi Feeder Szuperkupa versenybeszámoló

VI. HALDORÁDÓ - DAIWA Nemzetközi Feeder Szuperkupa versenybeszámoló

Hatodik alkalommal mérhette össze tudását a hazai és a szlovák feederbotos horgászok elitje ezen a speciális horgászversenyen. Mi a specialitás? Az első fordulóban az amur és a ponty kivételével minden más kifogott hal értékelésre kerül, míg a második fordulóban csak a ponty és az amur számít bele a versenybe. Mindkét nap, mindkét 8 órás forduló azonos értékû, így aki csak a leheletfinom keszeghorgászatban vagy csak a pontyfogásban jártas, esélytelen az összetett verseny legjobbjai közé kerülni. Mindkét mûfajt nagyon magas szinten kell mûvelni, hogy a 67 versenyző közül a dobogóra állhasson valaki.