Vissza
XII. Haldorádó - Sikeres Sporthorgász Nemzetközi Feederbotos Kupa - páros csapatverseny versenykiírás

XII. Haldorádó - Sikeres Sporthorgász Nemzetközi Feederbotos Kupa - páros csapatverseny versenykiírás

2013. 04. 23.

megosztás Facebookon

Idén 12. versenyéhez érkezett az a feeder megmérettetés, ami – nyugodtan mondhatjuk – „forradalmat” indított el hazánkban a horgászmódszerek között, ez pedig nem más, mint a Haldorádó - Sikeres Sporthorgász Nemzetközi Feederbotos Kupa – páros csapatverseny. 12 évvel ezelőtt még szinte egyedüli volt ez a kupa a naptárban mint feederverseny, ám mára már nincs olyan hétvége, amikor valahol az országban ne rendeznének valamilyen feederbotos versenyt. Ebben az évben június 15-16-án mérhetik össze a tudásokat a kétfős csapatok a Maconkai-víztározón!

[foto,01.jpg,A Maconkai-víztározó 2013-ban is várja a feederversenyek szerelmeseit,e,k]
A verseny helyszíne: Maconkai-víztározó
([h,xwater.php?xwaterid=1,_blank]A tározóval összefüggő részletes információért kattintson ide![-h])
[foto,02.jpg,A Maconkai-víztározó versenyzők által legkedveltebb pályaszakasza a gátoldal,e,k]
[foto,03.jpg,Irányított sorolással lesznek elválasztva a mély és a sekély szektorok,e,k]
A verseny időpontja: 2013. június 15-16. (szombat és vasárnap)
Szektorok
Az igazságos díjazás érdekében a vízterület szektorokra lesz osztva. A végleges szektorrendszer csak a versenyt megelőző napokban készül el, hogy a verseny szempontjából a lehető legjobb kombinációban lehessen azt megalkotni. Az előző évekhez hasonlóan a kétfordulós versenyben a résztvevők első nap maguk dönthetik el, hogy melyikük kíván a mély, illetve melyikük a sekély részen horgászni. Az irányított sorsolásnak köszönhetően viszont a második napon megfordul a helyzet, és az a versenyző, aki a sekély részen horgászott első nap, a másodikon már kizárólag a mély vízi helyekről húzhat horgászhelyet - természetesen a csapattársa pont fordítva.
[foto,04.jpg,Van olyan szektor, ahol a termetes halak döntik majd el a versenyt…,e,k]
[foto,05.jpg,… de lesz olyan terület is, ahol a sok-sok keszeg vezet majd a sikerhez,e,k]
A verseny szabályai
 1. A versenyre (kizárólag!) kétfős csapatok jelentkezését fogadjuk el.
 2. Horgászni egyetlen feeder- vagy pickerbottal lehet. Tartalékként bármennyi rendelkezésre állhat.
 3. Kizárólag olyan végszereléket lehet használni, amelyen etetőkosár található, amelynek minimális súlya 10 g. A végszereléken egyetlen horog lehet. A végszerelék megütköztetése engedélyezett.
 4. Tilos segédeszközként elektromos vagy hagyományos kapásjelző, valamint halradar használata.
 5. Lengőspicces bot használata nem engedélyezett.
 6. Etetni kizárólag etetőkosárral lehet, amely során az ahhoz használt bot csak rezgőspiccel ellátott feederbot lehet. Tilos más típusú botot használni!
 7. A bekevert (megnedvesített) etetőanyag maximális mennyisége 17 liter. Etetőanyagnak számítanak a szemes termények (kukorica, búza, kender stb.) és a horgászföld is!
 8. Az élő anyag (csontkukac, pinki, giliszta stb.) mennyisége maximum 2,5 liter lehet, amelyből maximum 1 liter lehet a szúnyoglárva.
 9. A minimális meghorgászandó távolság 10 méter.
 10. Az értékelésbe minden kifogott hal beleszámít, amellyel kíméletesen kell bánni és a mérlegelésig (hosszú haltartó szákban) életben kell tartani, hogy utána visszahelyezhessük!
 11. Az 5 kilogramm feletti halak soron kívül mérlegelésre kerülnek. Kifogásukat a szektorbíróknak jelezni kell, hogy mielőbb lemérhessék és visszaengedhessék.
 12. Szektoridegen hal csak akkor számít bele a mérlegelésbe, ha kifogása során a szomszédok horgászatát nem zavarta (a szomszédok főzsinórjával nem akadt össze) és a kifogója nem hagyta el horgászhelyét. De minden ilyen esetben a korrekt, sporttársi együttmûködés nélkülözhetetlen!
 13. A halakkal való kíméletes bánásmód érdekében a pontymatrac használata minden résztvevő számára kötelező! A megszákolt halat a horogszabadítás időtartama alatt TILOS a földre, betonra vagy fûre tenni.
 14. A versenyzők kötelesek sûrû szövésû, nagy átmérőjû merítőt használni a termetes halak szákolása során. Óvjuk, védjük a tó törzsállományát!
 15. A verseny lefújása előtt megakasztott hal még beleszámít a mérlegelésbe, de csak akkor, ha legkésőbb 15:10-ig sikerül szákba terelni.
 16. A kívülről akasztott hal a végeredménybe beleszámít, de ha valaki szándékosan ilyen fogási módra törekszik, a versenyből kizárásra kerül!
 17. A versenyzők a limitellenőrzés után semmilyen horgászathoz kötődő eszközt (csalit, etetőanyagot, horgászbotot, végszereléket stb.) nem vihetnek be a rajthelyükre.
 18. A versenyzők a limitellenőrzés után semmilyen külső segítséget nem fogadhatnak el.
 19. A rajthelyre a verseny megkezdése után a versenyző mellett csak a versenybírók, illetve a sajtó képviselői léphetnek be.
 20. A szektort kizárólag egészségügyi okok miatt hagyhatja el versenyző, amelyet - ha a szektorbíró nincs a közelben - köteles mindkét szomszédjának jelezni.
 21. A versenyen bekövetkezett sérülésekért, balesetkért a szervezők felelősséget nem vállalnak.
[foto,07.jpg,Mindkét nap a szabályok pontos értelmezésével és az esetleges kérdések tisztázásával kezdődik,e,k]
A verseny részletes programja
2013. június 15. (szombat)
6:00-6:30 Gyülekező és regisztráció a Halőrháznál
6:30-7:30 Megnyitó és sorsolás
7:30-8:00 Helyek elfoglalása, felkészülés
8:00-9:15 Etetőanyag és élő anyag mennyiség leellenőrzése
9:30-10:00 Alapozó etetés
10:00-15:00 Horgászverseny
15:00-16:00 Mérlegelés
16:00 Ebéd
2013. június 16. (vasárnap)
6:00-6:30 Gyülekező és regisztráció a Halőrháznál
6:30-7:30 Sorsolás
7:30-8:00 Helyek elfoglalása, felkészülés
8:00-9:15 Etetőanyag és élő anyag mennyiség leellenőrzése
9:30-10:00 Alapozó etetés
10:00-15:00 Horgászverseny
15:00-16:00 Mérlegelés
16:00-17:00 Eredményhirdetés és ebéd
Jelentkezés
Nevezési díj: 30.000 Ft/csapat (15.000 Ft/fő)
A nevezési díj tartalmazza a verseny időtartama alatt a pályabérletet, továbbá a versenyzők számára mindkét nap az ebédet. A fennmaradó összeg képezi a díjalapot.
Jelentkezési határidő: 2013. május 31.
Fontos időben feladni a nevezést, mert csak az első 60 csapat nevezését tudjuk elfogadni a pálya adottságai miatt! Kérjük, töltsék ki a mellékelt jelentkezési lapot ([file,XII_HS-FK.doc]XII_HS-FK.doc[-file]) és küldjék el a [h,mailto:horgaszbolt@haldorado.hu,_blank]horgaszbolt@haldorado.hu[-h] címre a nevezési díj befizetésével egyidejûleg. A nevezési díjat banki átutalással a következő számlaszámra várjuk: 10701300-66493680-51100005 A számlaszám tulajdonosa a verseny rendezője, a Haldorádó Feeder Sporthorgász Egyesület. Amint a nevezési díj megérkezett, e-mailben visszajelzünk, és ezzel együtt felvesszük a rajtlistára a csapatot. A nevezési szándék jelzése és a jelentkezési lap elküldése nem elég ahhoz, hogy felkerüljön a rajtlistára a csapat. Ha esetleg időközben a létszám betelt és további nevezések érkeznek, erről küldünk az érintetteknek egy levelet és visszaküldjük a nevezési díjat. Azonban ennek elkerülése érdekében a létszám pontos alakulásáról és a csapatok nevezéséről az ezen íráshoz kapcsolódó topikban adunk majd rendszeresen hírt.
[foto,06.jpg,Az eddig megszokottak szerint külön lesznek mély vízi és sekély szektorok,e,k]
Értékelés
Az értékelés szektoronként történik. A csapattagok - irányított sorsolással - különböző szektorokban foglalnak mindkét nap helyet. A maconkai pálya sajátosságait figyelembe véve ez azt jelenti, hogy míg a csapat egyik tagja a gátoldalon (a mély vízi pályán), addig a csapat másik tagja vele szemben, a szigetoldalon (a sekély vízi pályán) foglal helyet. Az első nap a versenyzők maguk dönthetik el, hogy melyikük hol kíván horgászni. A második napon új, irányított sorsolással biztosítjuk, hogy aki a mély vízen horgászott, az a sekélyben fog horgászni, míg a csapattársa pont fordítva. A két nap alatt begyûjtött négy db szektor helyezési szám még igazságosabb értékelést és kiélezettebb „csatát” eredményezhet. A szerencsefaktor minimálisra csökkenthető.
[foto,08.jpg,Kiemelt figyelmet fordítunk a szabályok ellenőrzésére,e,k]
Díjazás
A két napon elért eredmények alapján értékeljük
 • Az első 5 csapatot, akik közül az első három helyezett csapat pénzdíjban is részesül. (Az elmúlt évhez hasonlóan, 60 csapat nevezése esetén bruttó 1.000.0000 Ft kerül szétosztásra.)
 • A legeredményesebb 3 egyéni versenyzőt
 • A legnagyobb hal kifogóját
 • A legjobb külföldi horgászt
Ezenfelül a verseny egyéni győztese elnyeri a HALDORÁDÓ - SIKERES SPORTHORGÁSZ vándorkupát.
A nyeremények kupák, valamint készpénznyeremények lesznek
Edzéslehetőség
A versenypályán biztosított, bármelyik nap.
További információ
Napijegy ára: 2.900 Ft (felnőtt); 1.400 Ft (ifjúsági)
Halőr: 30/488-7030
Internet: [h,http://www.maconka.hu,_blank]www.maconka.hu[-h]
[foto,09.jpg,A hagyományokhoz híven 2013-ban is péntektől vasárnapig Haldorádó-sziget lesz az ún. nagy sziget,e,k]
Haldorádó-sziget
Hagyomány, hogy a helyi horgászegyesület és Dérer István elnök úr nagylelkû felajánlásának köszönhetőn az úgynevezett nagy sziget a versenyre érkezőknek lesz fenntartva 2013. június 14-én (péntek) estétől. A napijegy kiváltása után itt kizárólag a versenyzők horgászhatnak. Ez a remek alkalom egyben egy mini fórumtalálkozó lehetőségét is nyújtja az ideérkezőknek. A kulturált és szép szigeten lehet sátorozni, sütni-főzni, horgászni és barátkozni. Szóval, aki már pénteken érkezik, az mindenképpen nézzen be a szigetre!
[foto,10.jpg,2012 díjazott versenyzői,e,k]
Szeretettel várunk mindenkit!

Haldorádó Team

Üzenetküldés

A funkció csak bejelentkezett felhasználók számára érhető el.

Ha el szeretné küldeni észrevételét a fenti tartalommal kapcsolatban, jelentkezzen be!

Üzenetküldés

Kapcsolódó írások

XI. Haldorádó - Sikeres Sporthorgász Nemzetközi Feederbotos Kupa beszámoló

XI. Haldorádó - Sikeres Sporthorgász Nemzetközi Feederbotos Kupa beszámoló

Immár 11. alkalommal került megrendezésre 2012. június 16-17-én az ország legrégebbi és nagy presztízsû feeder versenye a Maconkai-víztározón. Az ország gazdasági helyzete sajnos a versenyzői létszámon is megmutatkozott, de vélhetően ebben az évben így is a legnagyobb létszámú feederkupa házigazdái lehettünk, amelyre három országból: Szlovákiából, Szerbiából és Magyarországról érkeztek a feederbotos horgászat megszállottjai. Újabb lehetőség, újabb remek alkalom volt ez arra, hogy összemérjék tudásukat a versenyzők és a végén újabb tapasztalatokkal, míg a legjobbak mesés díjakkal térhettek haza!