Vissza
XIV. NMH - Grátisz - BSHE Tóparti Randevú és Kupa: Meghívó és versenykiírás

XIV. NMH - Grátisz - BSHE Tóparti Randevú és Kupa: Meghívó és versenykiírás

2012. 05. 24.

megosztás Facebookon

Idén június második felében kerül megrendezésre a XIV. Tóparti Randevú. A változatos maconkai versenynaptárból e hagyományos egyéni verseny az, ahol a szervezők a hétköznapi horgászat örömét is szeretnénk megőrizni, fûszerezve azonban verseny izgalmával. A szabályok egyszerûek, hiszen ez a rendezvény jóval több, mint egy hagyományos horgászverseny. A díjak mellett tehát fontos az együttlét öröme is, amely e csodás vizet és a sportszerû horgászatot szeretők együttléte a víz ünnepén. A mindennapok rohanó világában rendkívül fontos, hogy néha időt szakítsunk a várva várt nyugodt pihenésre - akár itt, a megújult vízpartokon. Íme, az Ön személyes meghívója egy újabb maconkai randevúra!

VERSENYKIÍRÁS
Maconka, 2012. június 23., szombat
A verseny helyszíne a Maconkai-víztározó és tórendszere, azon belül 70 főig - közkívánatra - az 1. sz., gáti nemzetközi versenypálya, illetve teltház esetén ezen túl a gyermekek esetében a Nyári kikötő, továbbá tartalékként a homlokgáti szakasz.
[foto,G_4k.jpg,A méltán nemzetközi hírnevû maconkai gát - sok-sok szép emlékkel, ...,e,k]
[foto,G_2k.jpg,... és sikeres versenyekkel,e,k]
A verseny lebonyolítása:
05:00-06:00 Regisztráció a halőrháznál
06:00 Sorsolás, majd helyek elfoglalása
07:00 Etetés megkezdése
07:30-13:30 Verseny
13:30 Mérlegelés
14:00-15:00 Ebéd a halőrháznál
15:30 Eredményhirdetés, díjak átadása
A verseny főbb szabályai:
 1. Horgászni három kategóriában, azaz tetszőleges fenekező vagy úszós módszerrel, illetve gyermekhorgászként, 1 bottal és azon 1 horoggal lehet.
 2. A felnőtteknél és ifiknél a választott módszert értelemszerûen a jelentkezési lap leadásáig el kell dönteni, később abban változtatás már nem lehetséges!
 3. Az etetés mennyiségében, az etetőanyag összetevőiben nincs korlátozás.
 4. Az alapozó etetés időtartama alatt bottal bejuttatható etetőbója alkalmazása engedélyezett a fenekező kategóriában indulóknak, amelyet a verseny kezdetét jelző dudaszóig ki kell venni.
 5. A kifogott halakat csak gyûrûs (verseny-) szákban, illetve nagy hal esetén megfelelő méretû pontyzsákban lehet tárolni. Mérlegelésre csak élő hal kerülhet.
 6. A kifogott 5 kg-on felüli halat a versenybíróknak soron kívül jelenteni és mérlegeltetni kell.
 7. A lefújás előtt megakasztott, de az addig még ki nem fárasztott hal 30 percen belüli sikeres szákolás esetén az eredménybe még beszámít!
 8. A mérlegelés csak az abszolút súly szerinti értékeléssel történik, ezt követően a halak haladéktalanul visszaengedésre kerülnek. Esetleges holtverseny esetén a nagyobb fogott hal dönt.
[foto,Gk.jpg,Az eredménybe valamennyi halfajta beleszámít, ...,e,k]
[foto,aranyk.jpg,... legyen az Maconka aranya, ...,e,k]
[foto,aranyhalk.jpg,... vagy éppen egy aranyhal, három kívánság céljából!,e,k]
Nevezés:
A részvétel feltétele az érvényes magyar állami horgászjegy. Igazolt horgászszervezeti tagsági előzményekkel rendelkezőknek és külföldieknek ez az okmány külön térítés mellett, a gyermekeknek pedig térítésmentesen a helyszínen előzetesen is kiváltható. Ifi az, aki 2012. 12. 31-ig a 18. életévét még nem tölti be. Gyermeknek az minősül, aki 2012. 12. 31-ig a 14. életévét még nem tölti be.
 • Nevezni lehet a név és a választott kategória feltüntetésével e-mail formájában a [h,mailto:maconka@maconka.hu,_blank]maconka@maconka.hu[-h] címre, vagy a halőrházban a helyszínen 2012. 06. 19-én 18:00-ig, illetve faxon
 • Figyelem! Az elmúlt évek szervezői tapasztalataiból okulva, a versenynapon a helyszínen nevezést már NEM fogadunk el!
Kérjük, töltsék ki a mellékelt jelentkezési lapot ([file,JL_XIV_TR.doc]JL_XIV_TR.doc[-file]) és küldjék el e-mail formájában a [h,mailto:maconka@maconka.hu,_blank]maconka@maconka.hu[-h] címre 2012. 06. 19-ig
[foto,05.jpg,Várjuk a hölgyeket, ...,e,k]
[foto,06.jpg,... valamint a gyermekeket is!,e,k]
[foto,2pk.jpg,Párosan is szép a gáti élet - ponttyal, ....,e,k]
[foto,harik.jpg,... vagy éppen harcsával kiegészülve,e,k]
Nevezési díj (ami tartalmazza az ebédet, a gáti behajtás díját és a kedvezményes további horgászat személyi lehetőségét is):
 • felnőttek: 2900 Ft (1 db napijegy ára)
 • hölgyek, ifik: 1400 Ft (1 db ifjúsági napijegy ára)
 • gyermekek: maconkai éves területi jeggyel rendelkezőknek ingyenes (másoknak ez 1000 Ft, viszont cserébe éves maconkai gyermekjegy kerül kiadásra!)
 • A nevezési díjat a verseny napján reggel, a regisztráció alkalmával kell befizetni.
[foto,07.jpg,Itt szinte mindig a nagy pontyok is horogra kerülnek, ...,e,k]
[foto,1k.jpg,... de a sok kis hal is hal!,e,k]
Díjazás:
A legjobbak értékes kupát, valamint tárgyjutalmat kapnak. Díjazásra kerül az úszós és fenekező kategória I-III. helyezett, a gyermek kategória I-III. helyezett, a legnagyobb hal kifogója, valamint a legjobb női és ifjúsági horgász. Egy nevező - sorsolás alapján - vigaszdíjat kap. Valamennyi induló gyermekhorgász ajándékot kap!
[foto,08.jpg,Ez a horgászat ünnepe, ...,e,k]
[foto,2k.jpg,.... ahol bárkivel bármi megtörténhet!,e,k]
A versenyt hagyományosan díjakkal támogatja a HALDORÁDÓ, valamint Bátonyterenye Önkormányzata és a BSHE horgászbolt-partnerei. Mindenkinek köszönet érte!
Versenypálya kitûzése
A fenekező- és az úszós horgászok a gáti, 1. sz. nemzetközi versenypályán külön-külön pályarészen foglalnak majd 10 méterenként helyet, ahol összesen maximum 70 főnek tudunk együttesen versenyzési lehetőséget biztosítani, azaz az elfogadott jelentkezések idősorrendje alapján áll majd össze a mezőny létszáma és annak módszer szerinti megoszlása.
A gyermekhorgászok: vagy a gáton, vagy a Nyári kikötőben foglalnak helyet.
Az ifjúsági és női versenyzők a választott (fenekező vagy az úszós) kategória felnőtt férfi versenyzői között foglalnak helyet, azaz nekik külön pályaszakaszt nem biztosítunk, viszont az ismertetett módon külön is díjazzuk őket.
Mivel a versenypálya befogadóképessége a leírtak szerint korlátozott, ezért aki biztosra akar menni, időben adja le nevezését! A nevezés elfogadásáról kizárólag a beérkezési idősorrend dönt. Akinek elfogadtuk a nevezését, annak e-mailben (ha ilyen elérhetőség nincs, a manuálisan kitöltött lapon lévő elérhetőségi telefonszámon), folyamatosan, de legkésőbb 2012. 06. 21.-én 20:00-ig küldünk hivatalos visszaigazolást.
[foto,I3_02k.jpg,Mivel már a hajnal is itt ér majd minket, ...,e,k]
[foto,09.jpg,... ezért garantáltan jól fog esni a finom ebéd a verseny után!,e,k]
Külön kedvezmény:
A verseny után a horgászat 1 db kiegészítő szelvény (1300 Ft) előzetes megváltásával a szombati nappali horgászidő végéig (20:00) folytatható, ekkor 1 nemes + 3 kg egyéb hal vihető el. 2 szelvény megváltásával (2600 Ft) pedig vasárnap reggelig (04:30) szabad a pálya (így max. 3 nemes + 5 kg egyéb hal vihető el), azaz a horgászat már az általános szabályok szerint és tetszőleges helyen folytatható.
[foto,10.jpg,Ismét szép kupák és tárgynyeremények várnak gazdára,e,k]
[foto,2011k.jpg,2011 díjazottjai,e,k]
A verseny ideje alatt a nem horgászó családtagok és gyermekek a külön meghirdetett különböző rendezvényeken vehetnek részt, remélhetőleg ismét közmegelégedésre.
[foto,11.jpg,A területen napközben több program, így főzőverseny is megrendezésre kerül, ...,e,k]
[foto,bicik.jpg,... de belefér a környéken a családtagoknak egy kerékpártúra is,e,k]
Legyen ez a nap a tó, és a horgászat ünnepe - ismét Önökkel, Veletek Maconkán!
[foto,01.jpg,Szeretettel várunk mindenkit!,e,k]
[foto,pilik.jpg,Együtt a Természettel!,e,k]

Bátonyterenye-Maconkai Szabadidő- és Sporthorgász Egyesület

Üzenetküldés

A funkció csak bejelentkezett felhasználók számára érhető el.

Ha el szeretné küldeni észrevételét a fenti tartalommal kapcsolatban, jelentkezzen be!

Üzenetküldés