Vissza

2022. évi nyomtatványcsomag

2022. 01. 01.
Az itt feltöltött egyesületi nyomtatványok szolgálnak a tagfelvétel, valamint a méltányosság és a csónakhasználat adminisztrációs alapjául.

A tagfelvételi kérelem kitöltése a maconkai rendes tagság létesítésének első lépcsője.
Az alaptagok egyszerûsített felvételére , valamint a BSHE tagok adatainak felvitelére, nyilvántartására, a változások követésére a továbbiakban a MOHOSZ HORINFO szakrendszere szolgál.
Az egységes méltányossági kérelmet a kedvezményezett (1 botos) engedély kiváltási szándéka esetén, valamint a fizetési halasztást, részletfizetést, illetve jogfenntartást kérő tagoknak kell kitölteni.
A csónakhasználati megállapodás elfogadása és aláírása, majd aktualizálása a csónak tulajdonosának (egyben a maconkai csónakhely használati jogosultjának) kötelessége. A BSHE Vezetőségének döntése alapján 2019-től új csónakhely már nem adható ki, illetve a megállapodási feltételek a 2020. évben átalakításra kerültek.

Egyszerûsítés és elektronizáció: Jelentős változás volt 2016-ban, hogy a magyar-, az angol és a német nyelvû állami horgászjegy és az állami fogási napló egységes állami horgászokmányként kerül kiadásra, s így kapcsoltan megszûnnek az érvényesítő bélyegek és a külön, helyspecifikus egyesületi fogási naplók is, sőt innentől kezdve nem kellett külön nyomtatványon nyilatkozatot sem kitölteni. 2017-től pedig a MOHOSZ részéről bevezetésre került az egységes szövetségi hozzájárulás (ESZH) és ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ezen a jogcímen a továbbiakban minden területi tagszövetség azonos összeget köteles felszámolni a horgászoknak, továbbá egységessé vált a kapcsolódó személyi kedvezményi feltételrendszer is. Folytatva az okmányok egyszerûsítését, a MOHOSZ közfeladat-ellátása jegyében 2019-től az állami horgászjegy kizárólag a tárgyévre (horgászévre) kerül megszemélyesítésre és egyben tartalmazza az ESZH befizetés igazolását is. Egyidejûleg megszûnt a horgászigazolvány, kötelezővé válik a hiteles alapadat-felvételt szolgáló horgász regisztráció és a tagságra kötelezettek, vagy a tagságot döntésük alapján vállalók részére a Magyar Horgászkártya kiváltása is.2021-től tovább folytatódott az adminisztráció átalakítása, így a BSHE tájékoztatók és horgászrendi kivonatok helyébe belépett az egységes Maconkai Horgászrend, továbbá valamennyi területi jegy és kiegészítő szelvény értékesítése is a MOHOSZ HORINFO szakrendszerén keresztül valósult meg. 2022-től a központi rendszer már tartalmazza a tagi formák és a hozzájuk tartozó tagdíjak nyilvántartását is.

Kérjük, hogy akinek van lehetősége rá, az ügyintézés megkönnyítése és gyorsítása érdekében számítógépen töltse ki, mentse le és mail csatolmány formájában küldje el a maconka@digikabel.hu címre (maconkai halőrház) a rá vonatkozó nyomtatványokat! [i]Munkatársaink a gépi kitöltéssel kapcsolatban is szívesen állnak a rendelkezésükre.

Üzenetküldés

A funkció csak bejelentkezett felhasználók számára érhető el.

Ha el szeretné küldeni észrevételét a fenti tartalommal kapcsolatban, jelentkezzen be!

Üzenetküldés